Carrara

laos

Carrara kivist tasapinnad

Hindadele lisandub käibemaks .

More details

273 € soodushind

273 € / m2

  • 20 mm
  • 30 mm
  • 40 mm (liimitud serv)
  • poleeritud
  • lihvitud

  • ANDMELEHT (PDF)

    HOOLDUS- JA KASUTUSJUHEND - MARMOR (PDF)

    Carrara marmor töötasapind

    Materjali omadused ja kirjeldus:

    Kaevanduse asukoht: Carrara, Itaalia.

    Carrara on valge hallide joontega marmor. Carrara värvus olenevalt blokist võib varieeruda peaaegu täiesti valgest kuni paljude hallide joontega valgeni. Carrara marmorit kasutatakse põranda- ning seinaplaatideks, trepiastmeteks, vannitoa töötasapindadeks ning hoolimata marmori omadustest tihti ka köögi töötasapindadeks seda nii poleerituna kui lihvituna.

    Teised nimed: Carrara C
    Marmor (kreeka marmaros 'särav kivi') on karbonaatkivimite moondel tekkinud moondekivim.

    Olenevalt sellest kas marmor on tekkinud lubjakivist või dolokivist, koosnevad marmorid, kas kaltsiidist või dolomiidist. Lisandina võib marmor sisaldada kvartsi, küünekivi, granaate, pürokseene, diopsiidi, serpentiini jne.

    Marmorite värvus on väga varieeruv – helevalgest mustani. Erikaal on 2,65...2,80. Marmorile on sageli omane voolutekstuur, mis tekib moonde käigus osaliselt ülessulanud kivimite liikumisest üksteise suhtes.
    Marmor koosneb valdavalt kaltsiidist, mille kõvadus on 3, seetõttu saab marmorit metallist esemetega, mille kõvadus on 4-5, hõlpsasti kriimustada.

    Kuumakindel, kriimustatav, ettevaatlik tuleb olla plekke tekitavate ainetega. Nerosteini tehases impregneeritakse kõik marmorid kivikaitse vahendiga, kuid täielikku kaitset see plekkide tekkimise vastu ei anna. Plekke võivad jätta happed, kohv, tee, peet, tomat jne. Poorsus 0,3 - 0,5%.

    Marmor on kuumakindel ning talub ka temperatuure üle 200 kraadi Celsiust. Siiski võib kuum rasv jätta plekke tööpinnale. Seega potte ning panne otse pliidilt või ahjust võttes on soovitatav kasutada kuumaalust. Kui tööpinnale peaksid tõesti tekkima plekid, siis need on eemaldatavad spetsiaalse kivi plekieemaldajaga. Tavaline kööginuga ei tohiks tekitada tööpinnale kriimu, kuid soovitame kasutada lõikealust, et esiteks vältida noa nüriks minekut ning teiseks minimeerida kriimude tekkimise ohtu.

    On sobilik otseseks kontaktiks toiduga. Tänu väikesele poorsusele täidab kõige rangemad hügieeninõuded.

    Kuidas tööpinnad tellida?

    - kui on olemas tööpindade joonised või mõõdud, esitage meie müügiosakonnale päring või arvutage ise tööpindade hind Nerosteini hinnakalkulaatoris

    - kui tasapindade aluskapid ja karkass on paigaldatud, lepime kokku tööpindade mõõdistuse aja.

    - mõõdistaja võtab tasapindade jaoks täpsed mõõdud nind koostab tootmisjoonised.

    - valmistame Nerosteini tehases töötasapinnad.

    - paigaldusmeeskond tarnivad ning paigaldavad tööpinnad. Tarneaeg tootmisjooniste kinnitamisest paigalduseni on 1-2 nädalat.